ЧЗВ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Трябва ли да се регистрирам, за да направя поръчка?

Можете да пазарувате с регистрация или като ГОСТ, но в този случай няма да можете да проследите направените поръчки в личния си профил. Тези функционалности ще можете да използвате само, ако сте създали личен профил чрез регистрация.

С коя куриерска фирма се осъществява доставката?

Онлайн магазин https://houseofsalt.eu/ използва куриерските услуги на ЕКОНТ и Спиди.

За чия сметка са куриерските разходи при рекламация или замяна на закупен продукт?

Потребителят връща стоката на ТЪРГОВЕЦА в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на ТЪРГОВЕЦА е преди изтичането на 14-дневния срок.

Мога ли да анулирам направена поръчка?

Можете да анулирате поръчка в свободен текст на следния мейл адрес: store@salthouse.bg или чрез формуляра за "СТАНДАРТЕН ФОРМУЛЯР ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВО НА ОТКАЗ" (за повече информация виж "Общи условия").

По какъв начин става възстановяването на заплатена сумата за върнат продукт?

Възстановяването на заплатена сума е в 14-дневен срок, считано от датата на уведомяване за решението на потребителя да се откаже от продажбата и получаването на продукта обратно при нас. Като сумата се възвръща по същия начин, по който е била заплатена от ПОЛЗВАТЕЛЯ.

Имайте в предвид и следните условия по т.6.8 от Общите условия : „На основание на чл.55 ал.4 от ЗЗП ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ намалена стойност на закупената стока. ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 15% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/; ТЪРГОВЕЦЪТ отбива от заплатената сума 25% и възстановява на ПОЛЗВАТЕЛЯ остатъчната стойност, включително разходите за доставка, когато стоката е изпробвана /с цел да се установи естеството, характеристиките и доброто функциониране/.”

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки